Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο αγώνας ενάντια στις βάσεις μπορεί και πρέπει να γίνει μαζικός!



Η κυβέρνηση σε βαθιά αντιδραστική συναίνεση με όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, μεθοδεύει την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς. Παρά την ανείπωτη φτώχεια που έχουν επιβάλλει στο λαό, δίνουν στους ιμπεριαλιστές επιπλέον δις για πολεμικές δαπάνες,  την ίδια ώρα που σχεδιάζουν νέα φοροληστεία και νέο μαχαίρι στις συντάξεις.

Στη βάση του επικίνδυνου αντιδραστικού ανταγωνισμού της αστικής τάξης της χώρας με την τουρκική αστική τάξη καλλιεργείται ο εθνικισμός, που δίνει τη δυνατότητα για συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, ενισχύει τη φασιστικοποίηση και νομιμοποιεί το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από τους φονιάδες των λαών. Οι ΗΠΑ του Τραμπ τορπιλίζουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και προτάσσουν εφιαλτικές πολεμικές συγκρούσεις για την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Παράλληλα η χώρα μας μετατρέπεται συστηματικά σε πολεμικό τους ορμητήριο, με τη βάση της Σούδας να γίνεται ένα διαρκές  κέντρο ασκήσεων και πολεμικών επιχειρήσεων και νέες βάσεις να στήνονται από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ λύνει και δένει και τους επόμενους μήνες στη Δ.Ε.Θ. με γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς αλλά και αγωγούς και μπίζνες για την αστική τάξη, υλοποιεί με όχημα τη χώρα μας, τη Βαλκανική πολιτική των ΗΠΑ. Στο Νότο η βάση της  Σούδας εμπλέκει συστηματικά τη χώρα στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή σε ασκήσεις με το Ισραήλ, με αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα και με δυνάμεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ εξελίσσεται συστηματικά ακόμα και σε συμμετοχή  ελληνικών πολεμικών δυνάμεων και σε υποστήριξη πολεμικών επιχειρήσεων ιδιαίτερα μέσω και του ΚΕΝΑΠ.

Από τις μέρες του Πάσχα μέχρι σήμερα 50 είναι οι νεκροί και 1500 οι σακατεμένοι Παλαιστίνιοι από πραγματικά πυρά του Ισραήλ. Το Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία ενθαρρύνουν την επικίνδυνη για τους λαούς πολεμική ρητορεία και πρακτική του Τραμπ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτή η στάση του σιωνιστικού κράτους κάθε άλλο παρά εμπόδισε τη νέα τριμερή συνάντηση των Νετανιάχου- Τσίπρα – Αναστασιάδη στην Κύπρο. Τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης που εκπροσωπεί η κυβέρνηση ενθουσιάζονται με αγωγούς αερίου, καλώδια και μεγάλες δουλειές στις ΑΟΖ  τόσο, που αδιαφορούν προκλητικά όταν στις συμμαχίες τους συμπεριλαμβάνονται αιμοβόρα καθεστώτα. Συνολικά υποστηρίζουν την πολιτική του πολέμου και της σφαγής των λαών από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ισραήλ, που δεκαετίες τώρα καταστρέφουν χώρες και αλέθουν λαούς χωρίς καμία διάθεση να σταματήσουν. Δίνουν τη χώρα από κάθε άποψη στους φονιάδες των λαών για συμφέροντα αντίθετα με το συμφέρον για το Δίκιο, την Ειρήνη και τη Ζωή της νεολαίας και των ανθρώπων της δουλειάς στον τόπο μας.

Ενώ τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή,  η αστική τάξη τυχοδιωκτικά εμπλέκει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά, ολοένα και πιο επικίνδυνα.  Να γιατί πρέπει να γίνει μαζικός και στην πορεία παλλαϊκός ο αγώνας για το ξεπέταγμα των βάσεων και την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο. Δεν αρκούν  επετειακές- αποσπασματικές εκδηλώσεις. Με όρους ενότητας και πάλης είναι ανάγκη και μπορούν να υπάρξουν ανοικτές κινηματικές διαδικασίες κοινής δράσης,  που έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να εμπνεύσουν μαζικά στον αγώνα. Μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε στη συγκρότηση  του Μετώπου Πάλης των  Λαών για να φράξουμε το δρόμο στους ιμπεριαλιστές.

Να σταματήσει η εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ
 Έξω οι βάσεις  . Όχι στον εθνικισμό. Ζήτω η φιλία των λαών

Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
Κυριακή 13 Μάη,  12 μεσημέρι,  πλ. Αγοράς


Πρωτοβουλία Αντίστασης        9-5-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου