Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ξανά το τερατόπλοιο Truman στη Σούδα! Κάλεσμα σε σύσκεψη αντιπολεμικών οργανώσεων – συλλογικοτήτων και μαζικών φορέων, Τρίτη 22 Μάη στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων



Ο ελλιμενισμός του αεροπλανοφόρου Truman τις επόμενες μέρες στη Σούδα για ανεφοδιασμό και αναψυχή του πληρώματος σύμφωνα με δημοσιεύματα, αποδεικνύει τη χρήση του τόπου μας σαν πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ.


Το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ πυροδοτούν με τον πιο επικίνδυνο τρόπο την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή. Η παρουσία του πυρηνοκίνητου τερατόπλοιου Truman στη μόνιμη πολεμική διάταξη του στόλου των ΗΠΑ, δεν είναι αποστολή ρουτίνας. Ο στόλος των ΗΠΑ άλλοτε ρίχνει πυραύλους στη Συρία, άλλοτε ενθαρρύνει τη δολοφονική δράση του σιωνιστικού Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας και με κάθε τρόπο συντηρεί την τρομοκρατία, το σφαγείο των λαών και την καταστροφή χωρών στην περιοχή εδώ και χρόνια.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν και η συνεχής όξυνση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα επικίνδυνα στην περιοχή. Οι κίνδυνοι αφορούν άμεσα και το λαό μας όταν η κυβέρνηση, υπηρετώντας επιλογές της αστικής τάξης, δίνει κυριολεκτικά τη χώρα σαν ορμητήριο και εμπλέκεται ποικιλοτρόπως στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ισραήλ.

Γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει οι μαζικοί φορείς και κάθε συλλογικότητα της πόλης να βοηθήσουν ν’ ακουστεί δυνατά από τη νεολαία και τους εργαζόμενους της πόλης πως το Truman όπως και κάθε τερατόπλοιο του πολέμου των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητο στις θάλασσές μας και στον κόλπο της Σούδας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε ανοικτή σύσκεψη συλλογικοτήτων και φορέων την Τρίτη 22 Μάη στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, για τη διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου Truman στη Σούδα.

XANIA 18-5-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου