Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τα αεροπλανοφόρα των χάρων δεν φέρνουν δολάρια, μα τη μυρωδιά του θανάτου





Ποιος άραγε τίμιος  βιοπαλαιστής θα άνοιγε με αυτοκτονική διάθεση τις πόρτες του σπιτικού του και θα φιλοξενούσε έναν διαβόητο εγκληματία; Έναν κατά συρροή και αμετανόητο σφαγέα αθώων γυναικόπαιδων; Τον διεστραμμένο εμπρηστή, που με σκοπό να  κυριεύσει όλη τη γειτονιά απειλεί να την πυρπολήσει αδιαφορώντας για τις διευρυμένα ολέθριες συνέπειες; Αυτόν τον αρχιπειρατή, τον άπληστο  άρπαγα του σκληρά συσσωρευμένου μόχθου της οικογένειας του; Όταν στερεί ήδη από τα άξια παιδιά του το δικαίωμα να δουλέψουν με αξιοπρέπεια; Θα προσφέρει συνάμα στέγη και αρωγή στον με νοοτροπία κατακτητή άξεστο επισκέπτη, ο οποίος θα  αμολήσει τους μισθοφόρους του για να βιαιοπραγούν στον κάθε ταξιτζή και Σαπουνάκη;  Και όχι μόνο. Γιατί είναι βέβαιο πως θα υποδαυλίσει επίσης έριδες εξοντωτικές με τον απέναντι συγγενή του, ώστε να εξουσιάζει αποτελεσματικότερα αμφότερους. Το τρισχειρότερο δε, θα χρησιμοποιεί το κατάλυμα του σαν φωλιά λυκάνθρωπων, που θα κατασπαράσσουν παραδίπλα φιλικούς άκακους μεροκαματιάρηδες. 
Κανείς λοιπόν νουνεχής οικοδεσπότης δεν πράττει κάτι τέτοιο.
Εκτός και αν κάποιος πιο εύρωστος ιστορικός παρείσακτος καπιταλιστής και δήθεν συμπατριώτης του εξουσιάζει το νοικοκυριό του από τη θεμελίωση του κιόλας. Συμμαχώντας παράλληλα με αηδιαστική προθυμία με τους ξένους  επιδρομείς για να διαφεντεύουν από κοινού και απομυζούν το έχει του. Αναγκάζοντας έτσι την σκλαβωμένη και φτωχημένη από αυτούς τους σατανάδες  εργατολαϊκή φαμίλια να φιλοξενεί τον βάρβαρο εισβολέα με αντάλλαγμα τις πενταροδεκάρες της εκπόρνευσης ορισμένων κακοτυχεμένων θηλυκών της. 
Άραξε ξανά στη Σούδα το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο του ρημάγματος χωρών και εξολόθρευσης λαών Τρούμαν. Οι ντόπιοι εκμεταλλευτές μεγαλοαστοί, το κυβερνητικό όργανο τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τα χανιώτικα ανδρείκελα τους το υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων. Προσκυνούν εμετικά και υπηρετούν τους προστάτες τους ιμπεριαλιστές και μνημονιακούς λεηλατείς. Εκείνους  που προκαλούν την ανεργία, την εξαθλίωση και δυστυχία στα εργατολαϊκά στρώματα. Ευελπιστώντας αυτοί οι κοινωνικοί καταπιεστές με επικίνδυνα τυχοδιωκτική λογική και σαν αντάλλαγμα την σε βάρος πάντοτε της αντίπαλης και φασιστικής για το λαό της Τουρκίας αναβάθμιση του ψαλιδισμένου ρόλου τους στα Βαλκάνια και Αιγαίο.
Κατέφτασε το τερατόπλοιο στο λιμάνι μας  όχι για ψυχαγωγία του πληρώματος, για να πλουτίσει τους ξυπόλητους πλέον ιθαγενείς η` για να περιφρουρήσει την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Αλλά για να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο τη γαλήνη στην πλημμυρισμένη από τα πιο τρομακτικά πολεμικά σύνεργα περιοχή  υπηρετώντας τον εξαγριωμένο ανταγωνισμό των δυναστών της ανθρωπότητας. Ώστε να ανέβει ακόμη ψηλότερα η στάθμη του ποταμού αίματος που κυλάει στη μαρτυρική Συρία και Μέση Ανατολή.
 Ο ερχομός του σηματοδοτεί αδιαμφισβήτητα την πρόθεση των ΗΠΑ να κλιμακώσουν σε πιο εκρηκτικό βαθμό την λυσσαλέα αντιπαράθεση με τον δεδομένα ενισχυμένο από τις τελευταίες εξελίξεις ρωσικό παράγοντα. Αποτελεί την επιχειρησιακή  συνέχεια των δύο προηγούμενων πυραυλικών τους επιθέσεων, την μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και την απόσυρση από τη συμφωνία με το Ιράν. Ενέργειες  που δηλώνουν ξεκάθαρα τον αμετάθετο προγραμματισμό του Τραμπ να πετύχει την επιδίωξη ολοκληρωτικού ελέγχου της κρίσιμης γεωστρατηγικής ζώνης εξοβελίζοντας τον στρατιωτικά ισοβαρή αντίζηλο με οποιοδήποτε παραπέρα βαρύτερο καταστροφικό τίμημα για τους λαούς της. Επιπρόσθετα είναι απόλυτα καταδικαστέα και η επαίσχυντη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που αποσπά καταιγισμό διθυραμβικών επαίνων από τους νατοϊκούς επιτελάρχες για την πρωτοφανώς δουλική ευθυγράμμιση στους σχεδιασμούς των. Ενισχύοντας έτσι κατακόρυφα την πιθανότητα εμπλοκής της χώρας μας σε μια ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση, η οποία θα δρομολογήσει απρόβλεπτες εφιαλτικές καταστάσεις.    
Για τη βαθμιαία σφυρηλάτηση της προοπτικής να γίνουμε προκομμένοι νοικοκυραίοι στον τόπο μας και να μην είμαστε πια ραγιάδες κάτω από την πυρηνική χατζάρα του επίδοξου σουλτάνου του πλανήτη και της κοτζαμπάσικης ολιγαρχίας << μας >>· για να ξεγυμνωθεί η πελώρια αλήθεια, πως ο ακατάπαυστος  βιασμός από τους δανειστές-ληστές του δικαιώματος μας να γευόμαστε το ψωμί που παράγουμε εκπορεύεται και από τους ίδιους, που όντας σύγχρονοι αποικιοκράτες οι εξελιγμένες κανονιοφόροι τους κάνουν απόβαση σήμερα στο νησί μας· για να συμπαρασταθούμε ανθρωπιστικά και διεθνιστικά στα δύσμοιρα θύματα στη Γάζα και στη Ράκα· για να μη συμπαρασυρθούμε και εμείς στο σφαγείο των υπερατλαντικών υπερασπίζοντας την αξίωση για περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη· για να μη εκφυλιστεί από άκρη σε άκρη η Ελλάδα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση· για να σταματήσει η ενεργότερη συμμετοχή της Ελλάδας στις απάνθρωπες μεθοδεύσεις τους· για να ζούμε μονιασμένα με τους τριγύρω αδελφικούς λαούς· για να μην μας ραντίζουν με καρκίνο·  για να κυκλοφορούμε ανέμελα στην πόλη μας δίχως τον φόβο επίθεσης από τους εκβαρβαρισμένους  εκτελεστές τους καταντώντας συνάμα χαμαιτυπείο ξεθυμάσματος τους· για όλους αυτούς τους εξαιρετικά σοβαρούς λόγους  πρέπει να ξεχυθούμε με οργή και μαζικά στους δρόμους βροντοφωνάζοντας και απαιτώντας να ξεκουμπιστούν το μισητό αεροπλανοφόρο των δημίων και οι βάσεις της εξάρτησης.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης της μέρες όπου θα  είναι κατακλυσμένα τα Χανιά από τα δολοφονικά στίφη απευθύνθηκε στις συλλογικότητες της αριστεράς για κοινοδρασιακή δυναμική απάντηση στην προκλητική επίσκεψη και αποφασίστηκαν παρεμβάσεις μαζί με το ΚΚΕ (μ-λ), την ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ,  την ΛΑΕ και το ΝΑΡ.  Η πρώτη  ορίστηκε στην πλατεία Αγοράς την Πέμπτη 24/8  7μμ.

Είναι πράγματι λίγο αυτό που κάνουμε. Έχουμε πλήρη επίγνωση για τη σε σχέση με τις βαριές απαιτήσεις της  περιόδου σημαντική υστέρηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού, αντιβασικού κινήματος και τις δικές μας περιορισμένες δυνατότητες πιο αποτελεσματικής ανταπόκρισης. Όμως ενάντια στις αντιξοότητες ακολουθούμε πιστά τον μονόδρομο οικοδόμησης των όρων επιστροφής σε εποχές, όπου τα Χανιά σε παρόμοιες περιπτώσεις δονούνταν στην κυριολεξία από τα συνθήματα << ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ>> και << ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ >>.
Η αναστήλωση του ίδιου σκηνικού στις κρίσιμες μέρες μας συνιστά δίχως υπερβολή όρο επιβίωσης.  Αποδειγμένα επίσης τα φρικιαστικά υπερόπλα τους, το γιγάντιο αιματοβαμμένο αεροπλανοφόρο στη Σούδα του οποίου η θέα προκαλεί δέος και ανατριχίλα σε φάσεις συγκρότησης της πάλης των λαών σε ανώτερα επίπεδα κατάληξαν χάρτινες βαρκούλες που φτιάχνουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου.
 Είναι ο τρόμος τους, είναι η ελπίδα μας. Ας ψιθυρίσουμε θαρρετά στο αυτί τους τη λέξη << Βιετνάμ >>.
ΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου