Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ανταπόκριση από την πορεία στη βάση της Σούδας



             Με αξιόλογη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μάη η αντιβασική  συγκέντρωση στο κέντρο των Χανίων, όπου μετά από διαδήλωση προς το Ενετικό λιμάνι ακολούθησε αυτοκινητοπορεία προς τη βάση της Σούδας (από τη μεριά του Μουζουρά).

Η αγωνία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων να αποφύγουν τάχα το καπέλο της Επιτροπής Ειρήνης αξιοποιώντας τις σφραγίδες των μαζικών φορέων δεν έφερε αποτελέσματα. Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Αντίστασης χωρίς αυταπάτες για το πλαίσιο και την έλλειψη κινηματικής αντίληψης της Επιτροπής Ειρήνης, αξιοποιήσαμε το γεγονός για μια κοινή αντιβασική κινητοποίηση, έστω μέσω χωριστών – παράλληλων καλεσμάτων.


Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και συμμαχεί στενά με το μαντρόσκυλό τους , το Ισραήλ, είναι αναγκαία πολύ περισσότερα πράγματα απ’ αυτό που έγινε. Πρώτα - πρώτα απαιτείται πάλη απόψεων για να ενισχυθεί η αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και ταυτόχρονα να πολεμηθούν οι εθνικιστικές απόψεις που παραλύουν συνολικά τη λαϊκή πάλη. Δεν παρέλειψε η Επιτροπή Ειρήνης π.χ. να τονίζει την επιθετικότητα της Τουρκίας, την ίδια ώρα που, χάριν του αντιδραστικού ανταγωνισμού της με την τουρκική αστική τάξη, η ελληνική αστική τάξη συμμαχεί στενά με Ισραήλ – Αίγυπτο για τις ΑΟΖ και εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης προπαγάνδισε την κινητοποίηση,  παρέμβηκε με μαχητικό μπλοκ, όπως επίσης αξιοποίησε με παρέμβαση και στην εκδήλωση στο αντιπολεμικό διήμερο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, χωρίς να χαρίζεται σε λαθεμένες απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου