Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Αργεί να υψωθεί το μανιτάρι του αφανισμού στο Ακρωτήρι;





Προειδοποίησαν οι δυτικοί φονιάδες το συριακό καθεστώς για καταιγιστικά πλήγματα στην περίπτωση χρήσης χημικών από τη μεριά του. Και όλως παραδόξως και  αμετροεπώς (ενώ δεν υπήρχε ψήγμα εχέφρονος λόγου για το δώρισμα  του προσχήματος στους αντίπαλους) εγένετο η αυτοκτονική κίνηση (;).
Πιθανή προβοκάτσια  και παρά τις θρυλικές χολιγουντιανές επιδόσεις τους να υπήρξε κακοσκηνοθετημένη  τέτοια, τύπου Νέρωνα η` του πιο σύγχρονου χιτλερικού πρόγονου τους  Γκέρινγκ στο Ράιχσταγκ; Καθότι δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα πτώμα η` τραυματίας με εγκαύματα, αλλά κάποιο κατάβρεγμα των φερόμενων θυμάτων με λάστιχο νερού και παιδάκια με μάσκες!  Η βιασύνη τους μάλλον να αποσοβήσουν παραπέρα δυσμενείς εξελίξεις και << τετελεσμένα >>  γεγονότα, ενόψει και της τριμερούς συνάντησης Ρωσίας- Τουρκίας- Ιράν στη σχετικά νικηφόρα συγκυρία  για τους Άσαντ- Πούτιν (ολοκληρώθηκε η κατάληψη της Γκούτας από κυβερνητικά στρατεύματα), δεν επέτρεψε  τέτοιες πολυτέλειες πειστικότερης τηλεοπτικής παρουσίασης της πρόφασης.

Προφανώς οι λαοί δεν είναι αστυνομικοί ερευνητές, ώστε να εξακριβώσουν το ανερμάτιστο των αμερικανονατοϊκών  ισχυρισμών. Με κομμένη όμως την ανάσα για την εξόχως κρίσιμη  κατάσταση (χαρακτηρίζεται μάλιστα από ειδικούς αναλυτές σαν η πιο έκρυθμη και επίφοβη αντιπαράθεση των <<υπερδυνάμεων >> μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962) και έμπλεοι οργής  παρακολουθούν τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού  Τραμπ να παριστάνει τον αρχάγγελο και  θεματοφύλακα του ανθρωπισμού στον πλανήτη. Αν είναι δυνατόν αυτός ο αρχιγκάνγκστερ να κόπτεται και θρηνεί για την  όποια αδικία και βιαιότητα συντελείται στην επιφάνεια του.
Όχι. Δεν προκαλούν στην ανθρωπότητα γέλια οι αστείες δικαιολογίες των αρχιτεκτόνων των μνημονίων, δημίων των λαών και πυρπολητών της παγκόσμιας ειρήνης.  Μα προξενούν απέραντη θυμηδία και ανησυχία οι ανατριχιαστικές διαθέσεις και σχεδιασμοί τους. Εφόσον υπήρξαν οι υπαίτιοι της κτηνωδίας στη Χιροσίμα, της για πρώτη φορά χρήσης βομβών ναπάλμ στον Γράμμο, της πλημμυρικής ρίψης χημικών (αυτοί οι ανανήψαντες  << αντιχημικοί >> υποκριτές) στις ζούγκλες του Βιετνάμ και της εξολόθρευσης Σέρβων με βλήματα απεμλπουτισμένου ουράνιου. Το μέγεθος της απανθρωπιάς τους είχε φτάσει στο σημείο ακόμη να χρησιμοποιήσουν σαν ζωντανά πειραματόζωα τους ίδιους τους φαντάρους τους  το 1951 στην έρημο της Νεβάδα κατά τις πυρηνικές δοκιμές και σε απόσταση μόλις 65 χιλιόμετρων από την πόλη Λας Βέγκας. Εκεί όπου οι ανίεροι διοργάνωναν μέχρι και << ατομικά πάρτυ >>  για την απόλαυση από τους εκδρομείς του αξιοθέατου γιγάντιου πυροτεχνήματος!!
Αυτά τα τέρατα εξανίστανται τώρα φαρισαϊκά για τα θύματα των χημικών, ενώ είχαν αδειάσει λίγα χιλιόμετρα δυτικά στη θάλασσα της Κρήτης το 2014 επί της ουσίας αυτούσια (με τη δήθεν διαδικασία της υδρόλυσης)  τα πουλημένα  παλιότερα στη Συρία άλλα χημικά από τις πολυεθνικές τους. Άραγε έχει καμία διαφορά  ο τρόπος θανάτου λίγων δεκάδων ατόμων με χημικά μέσα, από τον σίγουρο εκείνον των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων διαμελισμένων και απανθρακωμένων  νεκρών τις τελευταίες δεκαετίες ένεκα της κατακτητικής επέλασης των επίδοξων γαιοκτημόνων της υδρογείου , των ΗΠΑ;  Όσων δηλαδή τυχερών (αφού δεν εξοντώθηκαν με χημικά) κουφαριών επέφερε η βάρβαρη επέμβαση τους με πυραύλους Κρουζ, Τόμαχωκ, κολοσσιαίες  μητέρες των βομβών και ότι άλλο διαλεκτό διαθέτει το εγκληματικό οπλοστάσιο τους σε Αφγανιστάν, Ιράκ (όπου ακόμη αναζητούν μάταια τα κρυμμένα όπλα του Σαντάμ), Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία, Λιβύη και Συρία.
Υπάρχει αλήθεια κάτι φρικτότερο και πιο αδίστακτο, όταν οδήγησαν μέσω αεραγωγού καταφυγίου αμάχων  τηλεκατευθυνόμενο από λέιζερ πύραυλο στον πόλεμο του κόλπου σκοτώνοντας σαν ποντίκια εκατοντάδες γυναικόπαιδα;
<< Απόλυτα >> νομιμοποιημένη και θεοσεβής επίσης με βάση τη σχιζοειδή  νοοτροπία τους η μέσα σε λίγες μέρες εξόντωση με σφαίρες (όχι ευτυχώς πάλι με χημικά) 32 Παλαιστίνιων και 14 Ιρανών στην πόλη Χομς από τους νεοναζιστές σιωνιστές. 
Από κοντά στον ατελείωτο κύκλο αιματοχυσίας στην περιοχή στοιχίζονται και ακολουθούν όντας ουραγοί οι νεοαποικιοκράτες ευρωπαίοι (ευελπιστώντας σε υποθήκες για το πολυπόθητο μοίρασμα της κατακρεουργημένης λείας)  και σε εξίσου άθλιο ρόλο ιπποκόμου οι όμορες και παρακατινότερες υποτακτικές (αδιάκριτα κυβισμού) αντιδραστικές μεγαλοαστικές τάξεις και κυβερνήσεις.  Συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής και σύμφωνα με τα λόγια της αριστεράς της ντροπής αποκλειστικά αμυνόμενης. Παρά την απροσχημάτιστη εμετική δουλοφροσύνη  του ντόπιου κεφαλαίου  απέναντι στην υπερατλαντική και πλέον επιθετική και ολέθρια δύναμη, που υφίσταται αυτή την εποχή στη γη. Οι  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψαν όλη σχεδόν τη χώρα σε ανεκτίμητο  πολεμικό προγεφύρωμα των μακελάρηδων και υπάκουο διμοιρίτη. Πρόθυμο βέβαια να εμπλακεί στις τυχοδιωκτικές περιπέτειες του στρατάρχη.  Ο οποίος με τις μεθοδεύσεις του δυναμιτίζει όχι μονάχα την ασφάλεια και γαλήνη στη γειτονιά μας υποθάλποντας συνάμα αδελφοκτόνους εθνικισμούς  (το ελεεινό ράσο μεγαλοϊδεατισμού και επεκτατισμού του ανεξαίρετα οποιουδήποτε καπιταλιστή), αλλά ξυπνάει τον τραγικότερο εφιάλτη μιας ενδεχόμενης  θερμοπυρηνικής αλυσιδωτής σύρραξης. 
Το διακύβευμα της αμερικανορωσικής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης που παροξύνεται αυτή τη στιγμή στη Συρία, δεν είναι ολωσδιόλου αμελητέο. Δεν κρίνεται  από τους τυράννους μονάχα ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής, των ενεργειακών πηγών και δρόμων, η συντριβή ενάντιων καθεστώτων και ο τοπικός εξοβελισμός του ρώσικου παράγοντα. Σε αυτή τη τείνουσα σε αντικατάσταση της δια αντιπροσώπων  λυσσαλέας προστριβής σε απευθείας καταστροφική συμπλοκή των ιμπεριαλιστικών πρωταγωνιστών  απεικονίζεται η καταλυτική επιδίωξη της κατά κράτος γεωστρατηγικής υπεροχής του ενός μονομάχου σε βάρος του άλλου.  Η όποια υποχώρηση και κατατρόπωση κάποιου θα συνεπάγεται σημαντικότατο κόστος για το γόητρο και τη μελλοντική διαδρομή του σαν << υπερδύναμη >>.  Ενώ παράλληλα φαντάζει εξαιρετικά  δυσχερής ένας πρόσκαιρος συμβιβασμός αλά Ουκρανία.
Σε ένα τέτοιο πυρακτωμένο σκηνικό (με την υπερσυγκέντρωση πολεμικών σύνεργων αιχμής  σε μια περιορισμένη γεωγραφική έκταση και με δηλώσεις ιθυνόντων άκρως αιχμηρές)  είναι βέβαιο πως οι επιτελάρχες τους σε πλήρη εγρήγορση θα έχουν έτοιμο το δάκτυλο πάνω από τα κόκκινα κουμπιά της εκτόξευσης των μυριάδων πυρηνικών κεφαλών τους. Φυσικά δεν είναι αποφασισμένοι να το πράξουν. Όχι γιατί τους συγκρατούν ηθικές αναστολές (ίχνος δεν διαθέτουν άλλωστε), αλλά γιατί εκτιμούν το εκατέρωθεν εφάμιλλο της δύναμης πυρός (η κλασσική ισορροπία του τρόμου) σε συνδυασμό με την ολοσχερή ανεπάρκεια αποτροπής της ομοιόβαθμα ισοπεδωτικής  απάντησης του εχθρού.
Όμως επειδή η βεντάλια της αναμέτρησης του θεριού με τον Γιάννη έχει ανοίξει τόσο επικίνδυνα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το απρόβλεπτο ενός ατυχήματος, ικανό να ανοίξει κυριολεκτικά τις πύλες της κόλασης στη υφήλιο. Εξυπακούεται δε ότι σε μια τέτοια μακάβρια περίπτωση το Ακρωτήρι και η Σούδα θα αποτελέσουν έναν από τους κατάπρωτους και προ πολλού δεδομένα κλειδωμένους από τη Μόσχα στόχους εξουδετέρωσης νευραλγικών εγκαταστάσεων. 
Αν τώρα οι ψυχροί εκτελεστές της οικουμένης  εξυφαίνουν τέτοια μακιαβελικά σχέδια συσσωρεύοντας πιο αβάστακτες συμφορές για τους γειτονικούς πληθυσμούς και εγκυμονώντας ασύλληπτους κινδύνους ευρύτερα, οι λαοί επιβάλλεται το γρηγορότερο να βραχυκυκλώσουν τους προγραμματισμούς  τους με τον πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο. Εννοείται ποτέ  αντιγράφοντας την πρωτοβουλία της αφρόκρεμας των ρεφορμιστικών κομμάτων, οι οποίοι συναντήθηκαν μέσα στο λημέρι (!) του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού (στο ευρωκοινοβούλιο δηλαδή) καταστρώνοντας επί χάρτου και προσποιητά το γκρέμισμα του  << σάπιου συστήματος που γεννά μόνο φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά >>  και οικοδομώντας αυτή τη φορά επί αέρος και δίχως επαναστατικά υλικά τον σοσιαλισμό.
Αποκλειστικά λοιπόν με την πάλη τους, με το φούντωμα του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος (που η αριστερά της συνδιαλλαγής φρόντισε να μαραζώσει,  πασχίζοντας επιπρόσθετα να μην αναστηθεί ξανά)  και  αρχίζοντας να κατακλύζουν τους δρόμους, έτσι θα  σπάζουν τον φόβο και θα αξιώνουν- κατοχυρώνουν  το δικαίωμα της  φιλικής συμβίωσης και φιλοπρόοδης συνεργασίας των λαών.
Ο τόπος μας, οι βάσεις τους να πάψουν (καταργώντας τις) να αποτελούν χαλκά εξάρτησης της χώρας μας, προπύργιο των διεθνών δολοφόνων, εργαλείο θανάτωσης λαών, πολεμικό πυλώνα και δυνητικό πυρηνικό αποτεφρωτήρα μας.
Άμεσα, τώρα δηλαδή, χωρίς δευτερόλεπτο καθυστέρησης κάθε αγωνιστής, κυρίως κάθε αριστερή συλλογικότητα  με όλη την ικμάδα τους οφείλουν να ενεργοποιηθούν και συστρατευτούν στην κατεύθυνση αποτροπής των αιματοβαμμένων και εμπρηστικών αμερικανονατοϊκών επιδιώξεων. Αγριεύουν, δεν χωρατεύουν πια.  Τρίζουν τα πυρηνικά δόντια τους και αποδεικνύονται ακόρεστα πεινασμένοι για κατασπάραξη  περισσότερης ανθρώπινης σάρκας. Καμία πλέον επανάπαυση από τη μεριά του ριζοσπαστικού χώρου δεν συγχωρείται σε τέτοιες σοβαρές συνθήκες.  Τουναντίον και άνευ ελαφρυντικών θα χρεώνεται ένα βαρύ, συνειδητό, ένοχο στίγμα.
 Η Πρωτοβουλία Αντίστασης το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να συμβάλει στο μεγαλύτερο δυνατό άκουσμα της φωνής διαμαρτυρίας των Χανιωτών απέναντι στα δυσοίωνα συντελούμενα. Την Παρασκευή 13/4 και στις 7μμ διοργανώνει συγκεκριμένα αντιπολεμική παρέμβαση καταγγελίας των εξελίξεων  στην πλατεία της Αγοράς.

 Μονάχα οι δυναμικές κινητοποιήσεις μας μπορούν και πρέπει να τους σταματήσουν. Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά και κάθε άπρακτη μέρα που περνά, γίνεται δραματικά αργά.   Το χέρι της ιστορίας ίσως αυτές τις μέρες επιχειρεί να γράψει πολύ  μελανές σελίδες . Ας συμπληρώσουν οι λαοί τις δικές τους ελπιδοφόρες. Χωρίς υπερβολή, δεν καταντά πλέον θέμα  πείνας η` ευμάρειας, μα ζωής η` θανάτου.




Καπετανάκης Μ.  μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου