Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Αντιπολεμική συζήτηση στο Πολυτεχνείο Κρήτης την Πέμπτη 8/3 στις 1μμ


Οι φοιτητές μπροστά στους πολεμικούς κινδύνους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον εθνικισμό:
μια συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει!

Οι καθημερινές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα κεφάλια μας, θυμίζουν ότι το Πολυτεχνείο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη βάση της Σούδας, μία από τις μεγαλύτερες βάσεις της στρατιωτικής μηχανής των Αμερικανών σε ολόκληρο το κόσμο.

Οι εικόνες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τα εγκλήματα των Αμερικάνων,Ρώσων και των υπολοίπων ιμπεριαλιστών στη Συρία δεν είναι παρά στιγμιότυπα μιας κόντρας για το ξαναμοίρασμα του κόσμου που ολοένα φουντώνει και απλώνεται στα Βαλκάνια ,στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο.


Μια κόντρα που ξαναχαράζει τα σύνορα δολοφονώντας ολόκληρους λαούς και ρίχνει το δηλητήριο του εθνικισμού δίνοντας χώρο σε αντιδραστικά καθεστώτα να κάνουν με τη σειρά τους τα δικά τους εγκλήματα.

Ενώ λοιπόν ο πόλεμος έχει φουντώσει για τα καλά στη γειτονιά μας, η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Οι δολοφονικές βάσεις μεγαλώνουν, ξοδεύονται δισεκατομμύρια σε F-16,ο νατοϊκός στόλος είναι στο αιγαίο συνεχώς σε πολεμική διάταξη ενώ η συμμαχία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, μας κάνει συμμάχους με το πιο λαομίσητο καθεστώς στη περιοχή. Είναι δεδομένο ότι το μπλέξιμο στους πολεμικούς σχεδιασμούς της πιο φονικής μηχανής του πλανήτη δεν υπηρετεί την ειρήνη, αλλά μας βάζει μπροστά σε πραγματικούς πολεμικούς κινδύνους.

Πόσο μάλλον τώρα που πέφτει και άλλο λάδι στη φωτιά από τον ανταγωνισμό Ελλάδας -Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο ,μια αντιπαράθεση που δεν αφορά τους λαούς, αλλά βάση του έχει τις βλέψεις και τις μπίζνες των κεφαλαιοκρατών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Αλλά να που οι λαοί των δύο χωρών θα καλεστούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά το λογαριασμό...

Είναι πραγματικοί οι πολεμικοί κίνδυνοι που απειλούν τη νεολαία και που αποδεικνύουν ότι αυτό το σύστημα που απλώνει τη φτώχεια και την ανεργία, που υψώνει ταξικούς φραγμούς στη νέα γενιά, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ειρήνη.

Για να μη συρθεί ξανά λοιπόν η γενιά μας να σκοτωθεί στους πολέμους που γίνονται για συμφέροντα άλλων, πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ της ειρήνης και της φιλίας των λαών της περιοχής .Να δράσουμε από κοινού για να αντισταθούμε στην φιλοπόλεμη πολιτική που μας μπλέκει στα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που ρισκάρει τις δικές μας ζωές για να κάνουν χρυσές δουλειές μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.

Ας μη ξεχνάμε ότι το φοιτητικό κίνημα στο παρελθόν έχει βγει μπροστά στη πάλη για την ειρήνη, ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Αν δεν σταθούν ενάντια στο πόλεμο αυτοί που θα κληθούν αύριο να φορέσουν τα χακί, άραγε ποιοι θα το κάνουν;

Σε μια πόλη που έχει βάσεις, σε ένα Πολυτεχνείο που βρίσκεται μια ανάσα μακριά από αυτές, αυτή η κουβέντα έπρεπε να ξεκινήσει χτες….


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 8/3 1μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Β1001


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟN ΠΟΛΕΜΟ στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου