Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Καταγγελία για το αντιδημοκρατικό ξεκρέμασμα πανό


Το τελευταίο διάστημα διόλου τυχαία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα αφαίρεσης από κάποια << δημοκρατικά >> στοιχεία πανό της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά. Συγκεκριμένα στις 26-2-18 απομακρύνθηκαν δύο, τα οποία  προπαγάνδιζαν συγκέντρωση με αφορμή τις σφόδρα επίφοβες και δραματικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Γεγονότα που απειλούν να εμπλέξουν και συμπαρασύρουν και τη χώρα μας στην αιματηρή ακολουθία του προκλημένου από τους αμερικανορώσικους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις μακελειού σε Συρία, αλλά τελευταία και στα Βαλκάνια.
Ενόχλησε η προσπάθεια να ακουστεί  όσο πιο μαζικά και δυναμικά γίνεται η φωνή του λαού ενάντια στις εξαιρετικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις των αμερικάνων και της υποτακτικής τους κυβέρνησης, εφόσον το πανό καλούσε σε κινητοποίηση. Έστω και αν αυτή αποτελεί δυστυχώς  μια << παραφωνία >> μέσα στην ευρύτερη αδράνεια της αριστεράς.

Ενόχλησε τα ανθρωποειδή που ηδονίζονται με τη θέα της στυγνής σφαγής στη Γκούτα το σύνθημα  << όχι στον πόλεμο >>;
Ερέθισε η αξίωση  για << ειρήνη των λαών>> που αναγραφόταν στο πανό; Tι ευγενέστερο, ζωτικότερο και πιο επιτακτικό αίτημα στις μέρες μας πέρα από αυτό; Όταν οι εθνικιστικές και πολεμοχαρείς κραυγές ψηλαφούν τα όρια της υστερίας απαιτώντας να αιματοκυλιστούμε για να κερδίσουμε τι ; Μια εκτενέστερη  πατρίδα φτώχειας και καταπίεσης για την κοινωνική πλειοψηφία και πλουσιότερη μονάχα  για την ολιγαρχία;  Μια Μακεδονία (αυτήν που το χιτλερικό ίνδαλμα τους είχε παραχωρήσει το 1941 στον  βούλγαρο βασιλιά και με την υπακοή των προγόνων τους γερμανοτσολιάδων) ενιαία και ελληνική; Δηλαδή η  μοιρασμένη σε τρία διαφορετικά κράτη  της δεδομένης γεωγραφικής  υπόστασης της να περιέλθει στην κυριαρχία εκείνων, που μας βασανίζουν αλύπητα με τα μνημονιακά μαστίγια και μας μετατρέπουν σε ιθαγενείς των αμερικανονατοϊκών;  Και μέσω αυτών των τυχοδιωκτικών βλέψεων θα διευρύνουν τα αλώνια της κερδοφορίας τους με την ανθρωποθυσία μας, την οποία βεβαίως  προϋποθέτει η οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων ;  
Να κατοχυρωθεί η ΑΟΖ της αρπακτικής μεγαλοαστικής τάξης μας, ώστε να αναβαθμιστούν οι δικαιοδοσίες της σαν βαστάζος των δυτικών εντολέων των μνημονίων της φτώχειας και δυστυχίας μας; Να πληρώσουμε ποτάμια αίματος για να μην κερδίσουμε εμείς ουσιαστικά ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ πετρελαίου; Αλλά  για  να καρπωθούν ακέραια  όλο του ορυκτό πλούτο του Αιγαίου το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και ως επί το πλείστον  οι πολυεθνικές των τυράννων της ανθρωπότητας, που από τη σύσταση της Ελλάδας από κοινού  μας εκμεταλλεύονται, καταπιέζουν και εξαθλιώνουν;
Εκνεύρισε τους σφουγγοκωλάριους των φονιάδων η πάλη  ενάντια στις βάσεις (ο τρίτος στόχος του πανό)   του καρκίνου, της εξάρτησης, των χουντών  και των πολέμων;
Δεν είναι συμπτωματική η έξαρση του φασιστικού φαινόμενου της παρεμπόδισης του κατακτημένου δικαιώματος περί ελευθερίας διακίνησης ιδεών, δυνατότητας πολιτικής έκφρασης και δράσης του προοδευτικού μαζικού κινήματος, ειδικά σε τόσο μπαρουτοκαπνισμένες  συγκυρίες. Χθες τα πλέον αποτρόπαια και υπάκουα βλαστάρια του συστήματος αποχαλινώθηκαν ξανά και επιτέθηκαν με δολοφονική μανία  σε αντιφασιστικό στέκι της Αθήνας. Εκτιμούν σωστά πως καλλιεργείται ένα ευνοϊκό σοβινιστικό κλίμα – κυρίως μετά τα δυο συλλαλητήρια του μίσους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - που θεριεύει τον κανιβαλικό εαυτό τους.  Φουντώνουν τα πανιά τους από τους ανεμοστρόβιλους της αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών στη γειτονιά μας, ενισχυμένα με  τους αγέρηδες των επεκτατικών διαθέσεων που χαρακτηρίζουν αδιάκριτα κάθε  καπιταλιστή.
Προβληματική όμως άπνοια διακρίνει ταυτόχρονα το αντίπαλο δέος των αντιδραστικών, που απεργάζονται σχεδόν ανενόχλητα  ακόμη πιο αβάσταχτα δεινά για τις εργατολαϊκές δυνάμεις. Ο ούριος άνεμος της αριστεράς, ο αποκλειστικός που μπορεί να κουρελιάσει τους σε βάρος μας σχεδιασμούς, δεν λέει να κινήσει σχεδόν ούτε φύλο. Και αυτό το << ευεργέτημα >> επίσης με ενθουσιασμό αξιοποιούν τα φασιστοειδή αποβράσματα.
Την Πρωτοβουλία Αντίστασης τέτοια κτυπήματα προφανώς και δεν κάμπτουν. Τουναντίον μας κάνουν πιο αποφασιστικούς. Θα συνεχίσουμε  να ενοχλούμε, να εξοργίζουμε, να παλεύουμε ενάντια στα συμφέροντα και επιδιώξεις του καθεστώτος της εξάρτησης και εξαθλίωσης.  Αταλάντευτα θα επιμένουμε ταράζοντας  τη σιγαλιά της υποταγής με απεύθυνση  συνεργασίας σε οποιαδήποτε πρόθυμη συλλογικότητα και πρώτιστα στην χανιώτικη κοινωνία.  
Δεν θα μας σταματήσουν τα όποια εμπόδια ορθώνει το σύστημα και οι υπηρέτες του. Φασιστικοί και μη, φανεροί και ύπουλοι. Θα πάψουμε να μαχόμαστε μονάχα σαν  δικαιωθούν  ο στόχος  για πρόοδο και ειρήνη ανάμεσα στους λαούς με την απαραίτητη  υποχώρηση των δυνάμεων που την υπονομεύουν κάθε ώρα και στιγμή και στις μέρες μας με ιδιαίτερη ένταση.
Όσο για το κατέβασμα των πανό, απαντάμε στα εκτελεστικά όργανα και την εργοδοσία τους: ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ  Α Γ Ω Ν Ε Σ  Λ Α Ι Κ Ο Ι.
Σε αυτή την ταξική αναμέτρηση οι αντίπαλοι είναι οργανωμένοι, πλην όμως ελάχιστοι. Είμαστε η τεράστια μάζα, μα ανοργάνωτη. Εκεί, στην άρση αυτής της αδυναμίας, επικεντρωνόμαστε με επίγνωση των δυσκολιών. Αυτό τους εκνευρίζει και ανησυχεί.  Σε αυτό τον δρόμο της συγκρότησης - παρόλο το κοντό ανάστημα, αλλά με τη δυνατή άποψη, θέληση και φρόνηση - θα προχωράμε  ανεπηρέαστοι από τέτοιες η` άλλες ενέργειες.  
 
Καπετανάκης Μ,  μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου