Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Άχεντ Ταμίνι: "Είμαι πιο δυνατή απ’ όλους τους στρατιώτες"

Στις 15 Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκλητικά δύο Ισραηλινοί στρατιώτες κρατώντας τα όπλα τους βρίσκονται έξω από το σπίτι της Άχεντ και της ξαδέρφη της Νουρ Νάτζι. Τα δύο κορίτσια πλησιάζουν τους Ισραηλινούς και τους σπρώχνουν με σκοπό να τους απομακρύνουν από το σπίτι τους. Η σκηνή αυτή καταγράφεται σε βίντεο και κάνει το γύρο του κόσμου.

Τα ξημερώματα στις 19 Δεκεμβρίου εισέβαλαν στο σπίτι της Άχεντ, χτύπησαν την μητέρα της και τα αδέρφια της, κατάσχεσαν κινητά,υπολογιστές και συνέλαβαν την 16χρονη κοπέλα.

Δώδεκα κατηγορίες της απήγγειλε ο εισαγγελέας του ισραηλινού στρατοδικείου του Όφερ.

Υ.Γ. Σε μια περίοδο που η μαρτυρική Παλαιστίνη δεν έχει ησυχάσει και οι σφαγές των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται εδώ και πάνω από 30 χρόνια βαφτίζοντας αυτή την εγκληματική τους συμπεριφορά "νόμιμη άμυνα", έχοντας την στήριξη των ΗΠΑ και την κάλυψη της ΕΕ αλλά και μια σειρά άλλων κυβερνήσεων (μεταξύ αυτών και της δικιάς μας) και αντιδραστικών καθεστώτων. Με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς (κύρια ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ) να εντείνονται συνεχώς και να ακονίζονται τα μαχαίρια τους, καθώς και με την τελευταία απόφαση του Τραμπ, ως εκπροσώπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του δολοφονικού, φασιστικού Ισραήλ.

Όλα αυτά είναι προκλήσεις απέναντι στον παλαιστινιακό λαό που για δεκαετίες αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Γι' αυτό έχει δίκιο κάθε νέος άνθρωπος είτε ζει είτε βλέπει αυτήν την θηριωδία να οργίζεται και να ξεσηκώνεται κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Γιατί οι λαοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα το υπερασπίσουν με την πάλη τους.

Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου