Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Παλαιστίνη-Ιερουσαλήμ: Οργή και αντίσταση ενάντια στην νέα ιμπεριαλιστική πρόκληση!


Δημοσιευμένο στην Προλεταριακή Σημαία

Κύμα οργής κατέκλυσε τους Παλαιστίνιους στην Δυτική Όχθη και την Γάζα άλλα και στους τόπους του πολύχρονου αναγκαστικού εκπατρισμού αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει ως επίσημη πρωτεύουσα του σιωνιστικού, παράνομου και εγκάθετου κράτους, την Ιερουσαλήμ. Ίδια συναισθήματα κυρίευσαν εκατομμύρια Αράβων σε όλη την Μέση Ανατολή αλλά και εκατομμύρια προοδευτικών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ταυτόχρονα και την έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από τον Τελ-Αβίβ, κίνηση που θα αποτελέσει μέρος των μελλοντικών χειρισμών-ελιγμών της αμερικάνικης επεμβατικής πολιτικής μιας και η έναρξη της υλοποίησης αναβλήθηκε για έξι μήνες, κατά πάγια τακτική και των προηγούμενων αμερικάνικων κυβερνήσεων.
Η αμερικάνικη απόφαση συνάντησε την υποκριτική αντίθεση των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ίδια στιγμή που αυτές συναγωνίζονται ποια πρώτη θα συνάψει στενότερες σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος. Την πιο επαίσχυντη από αυτές κρατά η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία έως το απόγευμα της Πέμπτης 7/12, απέφευγε να σχολιάσει τις εξελίξεις! Όπως ήταν αναμενόμενο η πρωτοβουλία Τραμπ ικανοποίησε την κυβέρνηση των εγκληματιών που έχει επικεφαλής τον δολοφόνο Νετανιάχου.

Παρ' ότι η απόφαση Τραμπ, ήταν προεκλογική του εξαγγελία και υλοποιεί παλαιότερη απόφαση – εξουσιοδότηση του Κογκρέσου από το 1995 για μεταφορά της πρεσβείας, αντιμετώπισε αντιδράσεις από τμήματα της αμερικάνικης διπλωματίας και μερίδες του πολιτικού κατεστημένου.

Φαίνεται όμως να αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης επιθετικής στρατηγικής και όχι απλά προϊόν χαοτικών ή σπασμωδικών ενεργειών, ανεξάρτητα αν στο τέλος της ημέρας αυτή η επιλογή θα βοηθήσει τα αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή ή θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα. Εάν κανείς συνυπολογίσει κινήσεις και πρωτοβουλίες του τελευταίου διαστήματος σε διάφορα επίκεντρα κρίσης στην Μέση Ανατολή, μπορεί να συμπεράνει πώς η Ουάσιγκτον σε ανοικτή γραμμή με την Σαουδική Αραβία επιχειρούν να αποκαταστήσουν την συνέχεια ενός συμμαχικού αντι-ιρανικού άξονα με την ενεργή συμμετοχή του Ισραήλ και την συμπερίληψη αν είναι δυνατόν και της Αιγύπτου. Ομολογημένος στόχος το Ιράν και οι τοπικές δυνάμεις που επηρεάζει σε διάφορες χώρες και ανομολόγητος η αυξανόμενη ρώσικη δυναμική η οποία ύστερα από την πετυχημένη συριακή εκστρατεία προσπαθεί να την μονιμοποιήσει με διπλωματικές διευθετήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η επιθετική και εμπρηστική πρωτοβουλία Τραμπ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού φαίνεται να σκοπεύει στην καλύτερη περίπτωση να ασκήσει πίεση στην σημερινή ηγεσία του για να αποδεχθεί ένα επαχθές σχέδιο δημιουργίας παλαιστινιακών “μπαντουστάν” εικονικής ανεξαρτησίας. Στην χειρότερη, αποτελεί την θρυαλλίδα για μια νέα αποσταθεροποιητική κρίση στην περιοχή που θα διευκολύνει την αμερικάνικη επικυριαρχία που αντιμετωπίζει κλονισμούς και αμφισβητήσεις. Τι μπορεί να πετύχει και τι όχι η πρωτοβουλία Τραμπ θα φανεί στο σύντομο μέλλον. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας νέος αιματηρός κύκλος στην πολύπαθη Παλαιστίνη. Εκατό χρόνια ύστερα από την περιβόητη διακήρυξη Μπάλφουρ με την οποία ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός έσπειρε τον πόλεμο και την δυστυχία στην γη των Παλαιστινίων και των Αράβων, ο αμερικάνικος διάδοχος του συνεχίζει το έγκλημα. Οι νεαροί Παλαιστίνιοι που ξεχύθηκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου και συγκρούονται με τις συμμορίες του σιωνιστικού κράτους είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν αληθινή απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό ιστορικό ανοσιούργημα! Ένα ανοσιούργημα που αφορά κυρίως τους Παλαιστίνιους αλλά και όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου. Η Ιερουσαλήμ και το ειδικό καθεστώς που της έχει αναγνωριστεί παρά τις σιωνιστικές παρανομίες και καταπατήσεις είναι κοινή κληρονομιά λαών, πολιτισμών και θρησκειών και όχι τρόπαιο στα χέρια του φασιστικού σιωνιστικού κράτους! Και έτσι θα παραμείνει χάρη στην ηρωική αντίσταση των νέων Παλαιστίνιων που την έχουν ποτίσει με το αίμα τους μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της!
www.kkeml.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου