Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση-συζήτηση 11 Δεκέμβρη.Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη! Μαζική αντίσταση στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων και της ζωής μας!

Το θράσος  της κυβερνητικής  συμπαράταξης και του  ίδιου του πρωθυπουργού δεν έχει όρια. Εδώ και πολύ καιρό  με κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο που διαθέτουν διατυμπανίζουν ότι η σελίδα για τη χώρα και τους εργαζόμενους αλλάζει οριστικά και ότι οι κόποι και οι θυσίες του λαού μας τώρα δικαιώνονται. Όμως όσο κι αν με τα επικοινωνιακά κόλπα και με τα ψίχουλα του «μερίσματος» προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια  του κόσμου της δουλειάς της καθημερινής βιοπάλης και των συνταξιούχων, η πραγματικότητα και οι τραγικές συνθήκες που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν ανατρέπονται.
Η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται ,αλλά και για αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν ακόμη κάποια δουλειά ,οι εργασιακές συνθήκες μέρα με τη μέρα γίνονται σωστή κόλαση . Γιατί πλέον η μονιμότητα ,ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα θέλουν να γίνει οριστικά παρελθόν. Γιατί η κυριακάτικη αργία και το  ωράριο τείνουν να  γίνουν άγνωστες λέξεις.

 Αντί για δουλειά με δικαιώματα, έχουμε εργαζόμενους  ανασφάλιστους με  ελαστική εργασία, με απλήρωτη εργασία, με μαθητεία, με μισθούς πείνας και με συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης και τρομοκρατίας. Μα και στο δημόσιο τα μέτρα  που ετοιμάζουν ανατρέπουν το προηγούμενο εργασιακό καθεστώς. Γιατί η περιβόητη αξιολόγηση θα σηματοδοτήσει την κινητικότητα, την ανασφάλεια, τη σύνδεση μισθού με την «αποδοτικότητα», την ίδια τη μονιμότητα.
            Κυβέρνηση και θεσμοί ανακοίνωσαν ότι η  3η αξιολόγηση θα κλείσει αφού ψηφιστούν από τη Βουλή  τα 100 και πλέον  αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που εκτός των άλλων  βάζουν στόχο το δικαίωμα στην απεργία ,τις ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ,ΕΛ.ΠΕ ), την επέχταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κ.α. Όμως το αντιλαϊκό πακέτο των μέτρων δεν τελειώνει εδώ γιατί υπάρχει και 4η αξιολόγηση με τα 82 νέα προαπαιτούμενα, καθώς  και ο νέος προϋπολογισμός  που αυξάνει τη φορολογία, που περικόπτει το ΕΚΑΣ, τις κοινωνικές δαπάνες και την αύξηση του ΦΠΑ.
  Τα μνημόνια δεν πρόκειται να τελειώσουν τον Αύγουστο του 2018, γιατί όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος  της Ευρωπαϊκής  επιτροπής «πρέπει να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο για το επόμενο στάδιο, ώστε να συνεχιστούν  βιώσιμα οι μεταρρυθμίσεις».
            Η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του συστήματος υποθηκεύει το παρόν αλλά και το μέλλον και των επόμενων γενιών. Παράλληλα  μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα  σε πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκεται άμεσα στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα ,ο λαός μας , οι εργαζόμενοι, η νεολαία, δεν έχουν άλλο δρόμο να διαλέξουν από το δρόμο της μαζικής αντίστασης και του αγώνα. Για  να μπορέσουν να συγκροτήσουν ένα μαζικό κίνημα  για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, κόντρα στις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Κόντρα στην ηττοπάθεια και στη λογική της συνδιαχείρισης.
Γιατί η αντιλαϊκή πολιτική  μπορεί να ανατραπεί μόνο  με αγώνες.
Να γίνει η απεργία στις 14 Δεκέμβρη
 ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.    
Εκδήλωση –Συζήτηση
Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, 7μ.μ Εργατικό Κέντρο


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου