Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση για το ζήτημα των βάσεων και της αξιολόγησης


Απλώνουν βάσεις, πυρηνικά και φτώχεια
                                      Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας
Οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές που συντονίζουν τη δράση τους στα Χανιά ενάντια στις βάσεις  και  στη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, με κοινή εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και με τη σχετική καμπάνια που είναι σ’ εξέλιξη, κάνουν τα πρώτα σημαντικά βήματα υπηρέτησης της Κοινής Δράσης και Αντίστασης στην πρωτόγνωρα επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. 
Αυτή η προσπάθεια αξίζει να ενισχυθεί από κάθε Χανιώτη. Αυτό γιατί, ιδιαίτερα στην πόλη μας, οι συνέπειες από την πραγματικότητα που εξελίσσεται καθημερινά στον κόλπο της Σούδας, στο Ακρωτήρι, με τα τερατόπλοια, τα πολεμικά αεροπλάνα και τις επικίνδυνες βολές στο Π.Β.Κ., είναι σίγουρο πως σύντομα  μπορεί να γίνουν πολύ οδυνηρές.
Είναι αναγκαίο ν’ αντιληφθούμε όλοι τι συμβαίνει στις γύρω θάλασσες με τις συνεχείς πολεμικές ασκήσεις, κάτω από τα πόδια μας στο Ακρωτήρι και συνολικότερα τι σημαίνει το γεγονός πως, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μας, η βάση της Σούδας  μετατρέπεται σε βασικό κέντρο του νέου γύρου ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ. Αυτή την πραγματικότητα  οι δυνάμεις του συστήματος, όταν δε μπορούν να την κρύψουν, την εξωραΐζουν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων είναι αναγκαίο να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, καθώς και στην πολιτική συνεργασίας με το σιωνιστικό Ισραήλ και τα αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα. Συνεργασία που εξελίσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων σχεδιασμών του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη σύγκρουσή του με το Ρώσικο ιμπεριαλισμό.  Απ’ αυτή την πολιτική επιδιώκουν μπίζνες και μεγάλα κέρδη οι εφοπλιστές και οι ισχυροί της μεγαλοαστικής τάξης.
Από την άλλη μεριά για τους εργαζόμενους η πολιτική επίθεσης του κεφαλαίου καλά κρατεί. Φέρνει ολοένα και πιο φτηνά μεροκάματα, ευρύτερα στο λαό βαθιά φτώχεια  και τώρα ακόμη και την απαγόρευση της απεργίας. Συνολικά τα αντιλαϊκά μέτρα της τρίτης αξιολόγησης που έχουν ήδη συμφωνηθεί, τα ήδη ψηφισμένα για τα επόμενα χρόνια, και η ιμπεριαλιστική επιτήρηση Ε.Ε.- ΔΝΤ σε βάθος χρόνου, σκιαγραφούν το μέλλον που φτιάχνει για το λαό η πολιτική της ανάπτυξης των κερδών της ντόπιας πλουτοκρατίας. Η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ. και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, αλυσοδένει συνεχώς τους εργαζόμενους, τα δίνει όλα στο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο και  δίνει τη χώρα σαν πολεμικό ορμητήριο και δις για τα F16, όπως δηλώθηκε ανοικτά στη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ.
  Ταυτόχρονα η πολιτική αυτή υπονομεύει την Ειρήνη και βάζει τη χώρα στη διακεκαυμένη ζώνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η ενίσχυση της φιλίας με όλους τους γύρω λαούς είναι η μόνη εγγύηση για την Ειρήνη. Αυτό είναι υπόθεση της πάλης του λαού και των αντιστάσεων που πρέπει ν’ αναπτύξει κόντρα στους σχεδιασμούς του συστήματος που μετατρέπει τον τόπο μας σε πολεμικό ορμητήριο και υποθηκεύει από κάθε άποψη τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας και των εργαζομένων. Οι Αντιστάσεις και η Κοινή Δράση που θα τις ευνοήσει, είναι ανάγκη να γίνουν υπόθεση του καθένα μας χωρίς καθυστερήσεις.   

Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 9-11-07 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου