Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση – συζήτηση ΚΚΕ(μ-λ) για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση -Δευτέρα 9 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. Εργατικό κέντρο Χανίων


100 χρόνια μετά τον Οκτώβρη του 1917 οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες σ’ όλο τον κόσμο έχουν χάσει πολύτιμες κατακτήσεις. Κατακτήσεις που απέσπασαν με αγώνες και αίμα και με βάση την ανάπτυξη του εργατικού, επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος, σταθμός του οποίου ήταν το κοσμοϊστορικό γεγονός της Οκτωβριανής επανάστασης.
Το πάρσιμο της εξουσίας έδωσε τη δυνατότητα στο ρώσικο προλεταριάτο και τη φτωχή αγροτιά, να κάνουν σε λίγες δεκαετίες άλματα προόδου, να δώσουν σάρκα και οστά στο σοσιαλιστικό όραμα και να ισχυροποιήσουν καταλυτικά την πάλη της εργατικής τάξης και των λαών σ’ όλο τον κόσμο.  Ο ναζιφασισμός δε κατάφερε να συντρίψει το νεαρό σοσιαλιστικό κράτος, αντίθετα συντρίφτηκε  από τον κόκκινο στρατό και την πάλη των λαών, με καθοριστικό το ρόλο των κομμουνιστών σ’ όλο τον κόσμο.

Τα ελλείμματα και οι ανεπάρκειες του πρώτου άλματος των λαών στον ουρανό, ήταν αυτά που έδωσαν τη δυνατότητα στην παλινόρθωση του καπιταλισμού. Ταυτόχρονα οδήγησαν συνολικά στην υποχώρηση και στην ήττα του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που με σταθμό τον Οκτώβρη μετέτρεψε την εργασία σε αξία και επέδρασε καταλυτικά στον πολιτισμό και στην ανθρωπιά, που κέρδισαν σπουδαίο έδαφος τον προηγούμενο αιώνα. Στις μέρες μας με βάση τους αρνητικούς για τους λαούς συσχετισμούς, η επίθεση του κεφαλαίου κάνει ξανά πραγματικότητα τη βαρβαρότητα σε κάθε έκφραση της ζωής, ενώ ο πόλεμος απειλεί πρωτόγνωρα πλέον την ανθρωπότητα.
Οι λαοί διδάσκονται ξανά από την πείρα τους. Η υποχώρηση της πάλης τους από τη γραμμή της ανοικτής σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης όχι μόνο δεν αποκρούει, μα δίνει έδαφος συνεχώς στην επίθεση του κεφαλαίου. Οι προϋποθέσεις για να εμπνευστούν ξανά και ξανά οι λαοί από τον Οκτώβρη, τη ΜΠΠΕ και τη γραμμή της ανειρήνευτης πάλης με το σύστημα της εκμετάλλευσης υπάρχουν και είναι αδύνατο στο σύστημα να τους εξαλείψει.
Μικρά τ’ αποτελέσματα, αν δεν είναι μάταια, της βρώμικης λάσπης και της συκοφάντησης του σοσιαλισμού και ο αντικομμουνισμός. Ο σοσιαλισμός υπήρξε και έχει ήδη αποδειχτεί ιστορικά ότι ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες θα ανακαλύψουν ξανά το πολύτιμο ιστορικά κόκκινο νήμα του Οκτώβρη μονάχα μέσα από την πάλης τους. Μονάχα μέσα από τις αντιστάσεις σήμερα στην επίθεση του κεφαλαίου, μέσα από την πάλη ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.
Οι κομμουνιστές της εποχής μας καλούνται να υπερασπιστούν το σοσιαλισμό που υπήρξε, να ερμηνεύσουν με τόλμη και σοβαρότητα την παλινόρθωση και όλα αυτά πάντα σε σύνδεση με την εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό υπηρετώντας την αντίσταση και τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου τους και εμπνέοντας ξανά την απελευθερωτική προοπτική της πάλης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου