Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση της Πέμπτης για τον ερχομό Τσίπρα


Ενόψει του ερχομού Τσίπρα στην Κρήτη, η Πρωτοβουλία Αντίστασης απηύθυνε κάλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, σε συλλογικότητες και οργανώσεις για να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. Παρόλα τα κολλήματα που μπήκαν για την μέρα και την ώρα της συγκέντρωσης η Πρωτοβουλία Αντίστασης κάλεσε την Πέμπτη 21/9 και τελευταία στιγμή αποφάσισαν να καλέσουν το ΝΑΡ και η ΛΑΕ. Καθώς επίσης η Ρόζα Νέρα έβγαλε κάλεσμα για την Παρασκευή.
Μικρή ήταν η συμμετοχή στην χτεσινή συγκέντρωση,παρόλα αυτά η Πρωτοβουλία Αντίστασης μοίρασε την προκήρυξή της,έστησε μικροφωνική και καλούσε  το λαό να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,που απλώνει την φτώχεια,επεκτείνει τις βάσεις και τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό. 
Το ερώτημα είναι κατά πόσο στηρίχτηκε η συγκέντρωση από την Αριστερά; (εδώ ας σημειώσουμε οτι το ΚΚΕ και τα εργατικά κέντρα καλούσαν στο Ηράκλειο). Γιατί υπάρχει τόση δυσκολία συνεννόησης και  αναβλητικότητας για να αποφασιστεί μια διαδήλωση; Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που εξαπλώνεται η βαρβαρότητα και ο πόλεμος,που καθημερινά το σύστημα με τις δυνάμεις του εντείνει την φασιστικοποίηση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, που κυριαρχεί η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και η απογοήτευση με ευθύνες τις Αριστεράς.  
Η αναγκαιότητα σήμερα είναι η συγκρότηση της λαϊκής πάλης μέσα στα όργανα μας, στους συλλόγους,στα σωματεία,στις γειτονιές μας, εκεί που ζει και αναπνέει ο εργαζόμενος και η νεολαία. Γιατί αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν.Γιατί η προοπτική μας βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα κόντρα σε αυτό το σάπιο σύστημα που δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα.Κόντρα στις λογικές ''οτι τα πράγματα δεν αλλάζουν''. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτήν την υπόθεση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου