Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Αποφυλάκιση της Ηριάννας!Κάτω η κρατική τρομοκρατία!Ολοι στην συγκέντρωση στην αγορά στις 7.30!

Η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα  Β.Λ, σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ.μ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Η απόρριψη της   αίτησης αποφυλάκισης της, για μια ποινή που στηρίχτηκε σε ένα πρωτοφανές γενετικό φακέλωμα-μαγείρεμα, όπου χωρίς επαρκή στοιχεία ισχυρίζονται πως ταυτοποίησαν «τμήμα» (!) του DNA που είχε δώσει η Ηριάννα οικιοθελώς το 2011 και που στη συνέχεια… καταστράφηκε και στην προσωπική σχέση της Ηριάννας με άτομο που αθωώθηκε!!!, φανερώνει πως το αστικό κράτος αναβαθμίζει τα εργαλεία και τις μεθόδους δίωξης και στοχοποίησης, με μοναδικό στόχο να εκφοβίσει όποιον τολμά να αμφισβητήσει και να αντισταθεί στην κυρίαρχη πολιτική.

   Η απόφαση αυτή είναι εναρμονισμένη   στην πολιτική κατάργησης  και καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και επιβολής κλίματος φασιστικοποίησης. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. –ΑΝ.ΕΛ. εφαρμόζει τα πιο δυσβάστακτα μέτρα για το λαό και την εργατική τάξη προχωρά στην εφαρμογή μεθόδων τρομοκράτησης του λαού, ώστε να μην μπορεί αυτός να σηκώσει κεφάλι σε όλα αυτά που ήδη εφαρμόζονται. Χτύπηματα απεργιών, καταστολή διαδηλώσεων, συλλήψεις κατηγορίες, στοχοποίηση και διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών έρχονται να συμπληρώσουν το όλο πλέγμα της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Μια πολιτική ενταγμένη στην εξυπηρέτηση των ντόπιων και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων Ε.Ε και ΗΠΑ.
Η υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων αφορά όλο το λαό και τη νεολαία. Είναι ζήτημα ζωής προκειμένου να έχει τη  δυνατότητα   να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη δουλειά, τη δουλειά με δικαιώματα, το δικαίωμα στη ζωή.
Απαιτούμε την απελευθέρωση  της Ηριάννας.
Κάτω οι σκευωρίες και  η κατασκευή ενόχων.
Κάτω τα χέρια απ’ τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Κάτω η φασιστικοποίηση

                                                                         Χανιά 18-07-2017

Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

2 σχόλια:

  1. Να αθωωθούν οι άνθρωποι,αφού καταδικάστηκαν με ελειπή στοιχεία κ αφού,όπως φαίνεται κ όπως οι ίδιοι δηλώνουν,δεν έχουν σχέση με το κατηγορητήριο.Δε βλέπω όμως να έχει η περίπτωση από καθαρά πολιτική άποψη το βάρος που της αποδίδουν.Θα έλεγα,πως έχει μεγαλύτερη σχέση με τα ατομικά κ ανθρώπινα δικαιώματα,παρά με τις δημοκρατικές ελευθερίες κ μόνο έμμεσα σχετίζεται με το λαϊκό κίνημα,σε αντίθεση πχ. με τα μαθητοδικεία,αγροτοδικεία,δίκες συνδικαλιστών κλπ. όπου παραδόξως οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης παίρνουν πολύ μικρότερες διαστάσεις.Προφανώς συγκινεί η περίπτωση δυο νέων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα σε πολυετή φυλάκιση,αλλά δε βλέπω,αυτό να σχετίζεται ευθέως με τους λαϊκούς αγώνες κ διεκδικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν απομονώσει κανείς τα πάμπολλα παραδείγματα-δείγματα της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική έχει ενταθεί,θα μπορούσε όντως να βρεί τις ιδιαιτερότητές του καθενός ζητήματος και να μην καταλήξει στο γεγονός ότι όλα αυτά έχουν κοινή βάση,αυτή έντασης της τρομοκρατίας και της καταστολής απέναντι στον 'εχθρό' λαό.Οχυρώνεται το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης,απέναντι σε όποια φωνή αντίστασης ή αμφισβήτησης της 'κανονικότητας' που θέλει να παγιώσει.Παρόλα αυτά,διαφοροποιούμαστε από μια αντίληψη που αντιμετωπίζει σαν πολιτικούς κρατούμενους και αγωνιστές όλους όσους περνούν το κατώφλι των άδικων προσαγωγών.Ίσα ίσα που έχουμε αντίθετη άποψη με όσους καταφεύγουν
    στις 'παραδειγματικές ενέργειες' και τα τυφλά χτυπήματα που δρουν επιζήμια τελικά για το κίνημα,υποκλινόμενοι στην παντοκρατορία του συστήματος και δείχνοντας ανεμπιστοσύνη στις μάζες,αδιαφορόντας ξεκάθαρα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη λαϊκών αντιστάσεων.Ξανά όμως,θέτουμε σαν κυρίαρχο την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και υπαγωγή όλων αυτών των 'μεμονωμένων' στην κεντρική πολιτική στόχευση του συστήματος να τρομοκρατήσει και να στρώσει το έδαφος για ακόμα περισσότερη φτώχεια, για λιγότερες ελευθερίες,περισσότερη φασιστικοποίηση και λιγότερα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή