Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΟΙ ΓΥΡΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ. και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού κοροϊδεύουν συστηματικά για τις καλύτερες μέρες μετά το τέλος της αξιολόγησης και κυρίως τρομοκρατούν για να πειθαναγκάσουν το λαό να υποταχτεί στα νέα μνημόνια «σωτηρίας» του. Οι «θεσμοί»  του ιμπεριαλισμού (Ε.Ε.- ΔΝΤ) για λογαριασμό ντόπιου και ξένου κεφαλαίου θρασύτατα αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την ωμότητά τους.

Ζητούν με επιμονή μέτρα στην κατεύθυνση απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων για να διασφαλιστεί η πλήρης ασυδοσία του κεφαλαίου απέναντι  στο δικαίωμα στη δουλειά. Έτσι κι αλλιώς με τον εκβιασμό της ανεργίας που αυξάνεται οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά καθεστώς τρομοκρατίας, πίεσης, υπερεκμετάλλευσης και συνολικότερα τη βαρβαρότητα του συστήματος. Παρόλα αυτά κυβέρνηση – θεσμοί συζητάνε τώρα στις Βρυξέλλες την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, με το Μητσοτάκη να πλειοδοτεί. Ταυτόχρονα όλοι τους ξεκαθαρίζουν κάθε μέρα στους εργαζόμενους, με τη σύμπνοια και των εργατοπατέρων (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), πως το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων μισθών και δικαιωμάτων είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δε κηρύττουν καν απεργία και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συζητά ξετσίπωτα με το ΔΝΤ.
Όσο οι εργαζόμενοι καθυστερούν να ξεπεράσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις κομματικές δράσεις του ΚΚΕ- ΠΑΜΕ που δε στοχεύουν σε ενίσχυση της μαζικής λαϊκής πάλης – Αντίστασης, τόσο οι φορείς της αντιλαϊκής επίθεσης αποθρασύνονται παραπέρα. Έτσι τον τελευταίο καιρό επιδιώκουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στο πιο φτωχό κομμάτι του κόσμου της δουλειάς νέα φοροληστεία με τη δραστική μείωση του αφορολόγητου. Ταυτόχρονα θέλουν να επιβάλλουν το συντομότερο κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που θα φέρει δραστική μείωση των συντάξεων. Οι νέοι γύροι λιτότητας και αντιλαϊκής επίθεσης επεκτείνονται και θα επεκτείνονται σε βάθος χρόνου. Η κοινή δράση στους δρόμους και στον αγώνα και όχι στις διακηρύξεις μπορεί να ευνοήσει τη μαζική λαϊκή Αντίσταση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε.
Φτώχεια- ανεργία- φασιστικοποίηση και πόλεμο, σκορπά το σύστημα σ’ Ανατολή και Δύση. Αυτή είναι η φύση του και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο. Οι αυταπάτες και οι καθυστερήσεις επιδεινώνουν κάθε μέρα τη θέση της εργατικής τάξης και του κόσμου της δουλειάς. Όσοι αντιλαμβάνονται αυτή την πραγματικότητα οφείλουν να μπουν αποφασιστικά και χωρίς δισταγμούς μπροστά. ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.  ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΧΑΝΙΑ 21/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου