Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Βάση της Σούδας-ΚΕΝΑΠ:Σεμινάρια για επίδοξους δολοφόνους


Ήρθε ξανά στη δημοσιότητα το ΚΕΝΑΠ της αμερικανονατοικής βάσης της Σούδας με αφορμή την εκπαίδευση ανώτερων αξιωματικών του Λιβυκού στρατού στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και στη καταστολή της παράνομης μετανάστευσης. Η εκπαίδευση γίνεται στα πλαίσια της άσκησης ''Sophia'' με την αρωγή και καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βιάζονται τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία να βγάλουν νέους κομάντο(που νομοτελειακά θα  δώσουν νέες Λαμπεντούζες..) στη προσπάθεια τους να ελέγξουν τις ροές των απελπισμένων προσφύγων που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Το ΚΕΝΑΠ(Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής) είναι ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης νατοϊκών τρομοκρατών στο Μαράθι του κόλπου της Σούδας,που έχει αναδειχτεί σε κρίσιμο κομμάτι της προετοιμασίας των ναυτικών πρακτόρων του ΝΑΤΟ. Το κέντρο παρόλο που ο τοπικός διοικητής είναι Έλληνας,υπάγεται απευθείας στο ΝΑΤΟ και ο ανώτατος διοικητής είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας των ΗΠΑ. Στα 8 χρόνια λειτουργίας του πάνω από 10.000 στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στις εγκαταστάσεις του. Μόνο τη τριετία 2013-2015 τα διαθέσιμα στοιχεία αναφέρουν ότι  400 πολεμικά πλοία έχουν συμμετάσχει σε ασκήσεις-προσομοιώσεις ειδικών επιχειρήσεων. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ρεσάλτο σε εχθρικά πλοία,έλεγχο και διασφάλιση  θαλάσσιων υδάτων,αντιμετώπιση πειρατείας και τρομοκρατικών απειλών. Το κέντρο έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, ενώ ήδη ο Διοικητής ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ Colin J. Kilrain  έκανε  λόγο για προγραμματισμένη αναβάθμιση του.
Η πλούσια...εκπαιδευτική δράση του ΚΕΝΑΠ τονίζει τη γιγάντωση της βάσης της Σούδας-Ακρωτηριού τα τελευταία χρόνια και τη μετατροπή της στο σημαντικότερο κόμβο για κάθε ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Εκπαίδευση πρακτόρων στο ΚΕΝΑΠ,αεροπορική βάση στο ακρωτήρι,το μοναδικό σημείο βολών PATRIOT στην Ευρώπη,ελλιμενισμός και απομαγνητισμός  κάθε λογής πολεμικών πλοίων, βάση ανεφοδιασμού για τεράστια πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα ακόμα και αναψυχή για τα πληρώματα. Ένα πολυπλόκαμο  στρατιωτικό σύμπλεγμα απλωμένο στο κόλπο της Σούδας και στο Ακρωτήρι Χανίων και που πλέον οι Αμερικάνοι το αναφέρουν ως διαμάντι του ΝΑΤΟ.
Είναι εξοργιστική η προσπάθεια διαφορών τοπικών παραγόντων συνεχώς να  εξωραΐζουν τις βάσεις στα μάτια του χανιώτικου λαού. Διόλου τυχαία,διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη  πριν από λίγες μέρες εκδήλωση  για τη προβολή των δράσεων του ΚΕΝΑΠ και της προσφοράς του στη τοπική κοινωνία των Χανίων. Και αν για την εκκλησία λίγοι πέφτουν από τα σύννεφα,είναι όμως  μέρος της συστηματικής προσπάθειας να γίνει αποδεκτή η παρουσία  των διάφορων  ράμπο  του ΝΑΤΟ στο όνομα της υποτιθέμενης ανάσας στο τουρισμό.
Είναι φανερό ότι η συχνή πλέον μετατροπή της πόλης των Χανίων σε Τρούμπα για τις αρμάδες των δολοφόνων του ΝΑΤΟ είναι μια σοβαρή συνέπεια της ύπαρξης της δολοφονικής βάσης ,αλλά όχι η σημαντικότερη. Η μετατροπή του τόπου μας στο μεγαλύτερο ορμητήριο των φονιάδων των λαών τραυματίζει τη φιλία με τους γειτονικούς λαούς. Συνολικότερα η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανονατοικούς πολεμικούς σχεδιασμούς δε διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια,άλλα την υπονομεύει. Ιδιαίτερα που την ίδια στιγμή όλη  η περιοχή έχει γίνει μόνιμο  πεδίο σύγκρουσης των ιμπεριαλιστών και καίει η φωτιά του πολέμου. Όσο οξύνονται οι αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστών τόσο θα ενισχύονται οι πολεμικοί κίνδυνοι από το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και από τους ρόλους που επιφυλάσσουν στην χώρα οι κατ' ευφημισμό προστάτες μας.
Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουν από κοινού αγωνιστές και οργανώσεις ,όχι για να  υποκαταστήσουν,αλλά για να ευνοήσουν το δυνάμωμα του κινήματος ενάντια στις βάσεις και στο πόλεμο. Γιατί  είναι ανάγκη  των καιρών να απλωθεί στο λαό   και να  ξαναζωντανέψει το αντιβασικό -αντιιμπεριαλιστικό  κίνημα στο τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου