Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 3 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!!


 Η  βιομηχανία διώξεων ενάντια σε αγωνιστές, διαδηλωτές και σε καθένα που αντιστέκεται δεν έχει τέλος και στα Χανιά.  Άλλη μια δίκη, η  5η στη σειρά  τον τελευταίο διάστημα  θα γίνει αύριο 1 Μάρτη .Σέρνονται σε δίκη  3 διαδηλωτές  που συμμετείχαν σε διαδήλωση στις 25 Μάρτη 2013. Την εποχή που σ’ όλη την χώρα γινόντουσαν μαζικές διαδηλώσεις για να μην περάσουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

 Οι δίκες αυτές, όπως και οι καταδίκες συνδικαλιστή  των ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη, η παραπομπή σε δίκη φοιτητών στη Ξάνθη, και στο Ηράκλειο και τόσες άλλες ,ένα μήνυμα θέλουν να στείλουν προς το λαό. Όποιος αγωνίζεται θα βρει απέναντι του το οργανωμένο  αστικό κράτος να υπερασπίζεται τη βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνησης ,ΕΕ και ΔΝΤ, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα μέτρα εξαθλίωσης (κλείσιμο της αξιολόγησης) και καταλήστευσης των εργαζομένων.
 Όταν έχει μετατρέψει τον τόπο σε ξέφραγο αμπέλι να αλωνίζουν τα ιμπεριαλιστικά κοράκια και να λυμαίνονται τον πλούτο του τόπου μας, όταν ισχύει η ετεροδικία για τους  νατοϊκούς ράμπο που συμπεριφέρονται σαν  κατακτητές, οι δίκες αυτές αποτελούν πρόκληση  για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας.

 Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την παραπομπή σε δίκη των τριών διαδηλωτών και απαιτούμε την αθώωση τους.
 Ο μόνος δρόμος να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την απεργία, το δικαίωμα στην αντίσταση για τη ζωή και το δίκιο μας είναι να  ξαναβγούμε μαζικά στο δρόμο ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνουν, ενάντια στη χρησιμοποίηση του τόπου μας σαν ορμητήριο πολέμου Η κάθε οργάνωση και ο κάθε αγωνιστής σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι ανάγκη να κινηθεί, δρώντας από κοινού για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατικές ελευθερίες.

                                                                             Χανιά,  28-02-2017


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου